Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Soha ne add lejjebb!

Avagy 5 ok, amiért érdemes mindig kiállni az elveid és elvárásaid mellett

Sokszor az a benyomásunk, hogy az üzleti életben csak akkor jutunk előre, ha elfelejtjük az elveinket és az érzelmeinket… mert ha nem így teszünk, minket fognak eltaposni és bedarálni. Az elv szó hallatán sokaknak már csak egy gúnyos félmosoly jelenik meg a szája szélén. Annyi ember adta már fel magát és az elveit egy-egy anyagi cél, vagy munkahelyi előrejutás érdekében. Pontosan ők azok, akik minél jobban igyekeznek elhitetni veled (és nem kevésbé önmagukkal), hogy jól döntöttek, mert szerintük az anyagi előrehaladás igenis az egyetlen lehetséges cél, és sajnos ez mindenféle „lényegtelen apróságok” tiszteletben tartása mellett nem lehetséges.

Az igazság ezzel szemben az, hogy igazán csak az fog előrevinni az életben, ha kiállsz a valódi értékeid mellett és követed a belső indíttatásodat.

Akkor is, amikor be akarnak darálni, akkor is, ha egy időre be kell hódolnod, vagy el kell engedned valamit. Lehet, hogy még nem tartasz ott az életedben, ahol szeretnél, de ha belül hű maradsz magadhoz, és tudod merre tartasz, oda fogsz érni.

Szóval miért is érdemes hűnek maradnunk az elveinkhez és elvárásainkhoz?

  1. Magadat tiszteled meg vele

Azért cselekszel a belső indíttatásaid szerint, mert megteheted és mert tartod magad annyira, hogy megérdemled. Azt pedig már rég megtanultuk, hogy a világ is úgy fog felénk viszonyulni, ahogyan mi viszonyulunk magunk felé. Respect yourself!

  1. Időt nyersz vele

Ha tudod ki vagy és merre tartasz, nem fogsz leragadni fölösleges dolgokon. Tudod, hogy mi (és ki) a fontos az életedben, és arra koncetrálsz. Ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak és a környezetednek. Ezen kívül könnyebben megtalálod a helyes irányt, így kevesebb kerülőúttal érsz el a célodhoz!

  1. Az elvárásaid a korábbi tapasztalataidon alapulnak

Így segítségükkel elkerülheted a múltbéli hibáid megismétlését. Minden fájdalmas vagy örömteli élmény új szabályokat és elvárásokat ébreszt benned. Ez mindenki számára teljesen személyes, ne foglalkozz vele, ha valaki más nem érti meg a Te elveidet! Valószínűleg Te sem érted meg övéit, mert az az ő utazása, ez pedig a Tied!

Tovább olvasom

Mit keressünk meg neked?

Szeretném olvasni a hírlevelet

Az adataid megadásával elolvastad és elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ