"A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen."

- Gilányi Attila

Gilányi Attila

Köszönöm, hogy olvasod az oldalamat! Bármi is hozott ide, valamiért itt vagy, és én hosszú ideje azért dolgozom, hogy számodra pozitív kimenetele, eredménye és élménye legyen a látogatásodnak!

Biztos, hogy van olyan területe az életednek, amit el tudsz képzelni szebbnek és jobbnak, mint amilyen most, amin szívesen változtatnál, de valamiért mindeddig nem sikerült. Lehet, hogy csak egy kisebb akadály áll előtted, de lehet, hogy nagy csatákat vívsz, amiben akár győztes leszel, akár vesztes, az eredmény egy életre a Tied marad. Minden, ami történik velünk, helyet kap az emlékeinkben, és évek múltán akár emlékszünk rá, akár kizárjuk, sorsunk részeként fogunk rá tekinteni. Így működünk, és ez így van jól.

Nemrég elmúltam negyven, és számos siker és néhány kudarc megélése után rájöttem, hogy mások segítése az, ami igazán boldoggá tesz. Így kétszeres (BSC, MSC) közgazdászként, értékesítési vezetőként és tanácsadóként küldetésemnek azt választottam, hogy másokat segítek hozzá álmaik beteljesüléséhez. Ehhez többet kellett tanulnom mint azelőtt összesen, de ezt a legnagyobb örömmel tettem és folytatom ma is.

A segítő szakma, a coaching, mentálhigiéné, pszichológia rendkívül szerteágazó világ. Tudományos szemmel nézve a mindössze 150 éves múltjában egyre újabb és újabb irányzatok születtek, hol támogatva egymást, hol mélyen elítélve. Ezt a vitát úgy zártam le magamban, hogy nem bizonyos irányzatokkal kezdtem szimpatizálni, hanem azt kerestem, hogyan lehet legkönnyebben és leggyorsabban megszüntetni a szükségtelen szenvedést, megszabadulni a felesleges terhektől. Kezdetben nem gondoltam volna, hogy a választ egy sok ezer fős szemináriumot követően találom meg, de így történt. Anthony Robbins – tonyrobbins.com – hatására először megváltozott a világnézetem, és kicsivel később az igazi küldetésemet is megtaláltam. Egyszerűen megértettem, az első és legfontosabb kérdést, amire választ kell találnunk:

Miért épp azt tesszük, amit teszünk, éppen akkor, amikor azt tesszük?

Elkezdtem részletesen megtanulni a Cloé Madanes – a világ leghíresebb úttörő családterapeutája – és Tony közösen kialakított stratégiai intervenciós coaching módszerét, miközben több alkalommal vállaltam önkéntes munkát szemiáriumaikon, ahol több száz értékes embert ismerhettem meg. Ösztönzést éreztem, hogy elvégezzem a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné képzését, csak azért, hogy megerősítést kapjak a helyes útról. Ez egy kifejezetten erről a módszerről szóló diplomamunkával sikerült is. Azért, hogy a legnagyobb coaching szervezet irányelveit és gyakorlatát is elsajátíthassam és tiszteletben tarthassam, elvégeztem számos  ICF akkreditált képzést. Mindeközben újjászülettem, megtaláltam a magam küldetését és csodálatos lehetőségeket, hogy én is adhassak valamit, amire szükséged lehet Neked és talán a világnak.

Felépítettem önmagamat, és egy biztos bázist magam köré, akikre, és amire mindig számíthatok, és most itt vagyok, hogy segítsek. Itt vagyok, hogy átadjam mindazt a tudást, amit hibámból és tanulásaimból megszereztem. Itt vagyok, hogy Neked könnyebb legyen, hogy Te sikeresebb legyél, kevesebbet hibázz, és gyorsabban talpra állj, ha elesnél, vagy elestél. Mert hiszem, hogy az élet nem rólam, vagy rólad szól, hanem rólunk, mindannyiunkról, csak meg kell találni a választ a legfőbb miértjeinkre. A pozitív változáshoz szükséges erő ott van mindannyiunkban, és valóban léteznek azok a technikák, amikkel ez felszínre hozható, és szabad teremtésre fordítható, akár egyetlen pillanat alatt is! A döntés a mi kezünkben van, rajtunk áll, hogy élünk-e vele.

Én nem akarom javítgatni a Te életedet, nem akarom megoldani a problémáidat. Én át akarom Neked adni azt az eszköztárat, amivel Te magad azonnal megváltoztathatod az életedet, úgy ahogy Te szeretnéd, és úgy ahogy az a világnak is a legjobb legyen.

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ