Ne várj tovább!

Tedd fel a kezed, ha Te is olyan vagy, akinek ott motoszkál a fejében most is, hogy meg kellene csinálni azt a dolgot, de mégsem teszi.

Igazán meglepődnék, ha senki sem jelentkezne, mert úgy látom a halogatás mára a társadalom jelentős részénél mindennapossá vált.

A Legjobb Önmagad rendezvényen tudod mi volt a leggyakrabban elhangzott gátló tényező a felszólalók között? Igen, a halogatás! Legtöbben ezzel akartak leginkább leszámolni és érezték azt, hogy ez áll céljaik elérésének útjában.

Ne várj tovább! 1

Az emberek nagy része rengeteg energiát tölt el azzal, hogy jól átgondolják a dolgokat, aztán újra átgondolják, majd újra és újra, mielőtt az alábbi három dologból az egyik be nem következik:

  1. Végül összeszedi a bátorságát és megcsinálja a dolgot.
  2. Túlgondolja, felnagyítja, kiakad és megmagyarázza magának miért sem kell valójában elintézni az adott dolgot.
  3. Belefullad a folyamatba és kiszalad az időből.

Persze az is lehet, hogy  Te olyan ember vagy, aki könnyedén nekiáll és megcsinálja az összes feladatát a napjaiban. Le a kalappal előtted, mert akkor ezek szerint egy fókuszált és célorientált életet élsz! Azt azonban ne feledd, hogy mindig van hova fejlődni! Ha a halogatás számodra egy nem létező probléma, szinte csak a fantáziádra van bízva hova juthatsz el sikereid területén.

Mégis nagyobb a lehetősége annak, hogy Te is azok közé tartozol, aki állandóan meggyőzi magát arról, hogy az a sok dolog, vagy csak az az egy ’ráér’. Ha ezen változtatni sem szeretnél akkor sok szerencsét Neked, mert ezzel a hozzáállással nem lehet célokat elérni.

Ha Te folyton kifutsz az időből, és hagyod elveszni a lehetőséget arra, hogy tégy valamit, remélem ez egy ébresztő írás lesz Neked.

Gondolj arra a sok elhalasztott lehetőségre, amit amiatt vesztettél el, mert nem tudtál meghozni egy döntést. Idézd fel, hány meg hány ilyen alkalom volt az életedben. Fájdalmas rágondolni ezekre a helyzetekre? Meddig akarod még újra és újra teremteni ezt a fájdalmat? Most gondold el, milyen érzés lesz, ha egy dolgot, amit nemrég elhalasztottál, megcsinálod? Csak gondolj bele a pillanatba, és éld meg az örömöt, hogy megcsináltad!

A probléma a halogató emberek gondolkodásával, hogy azt hiszik van idejük. Én magam nagy tervező vagyok. Célokat állítok, meg van a vízióm hol szeretnék tartani egy év múlva. De nem is várok hosszú ideig, hogy elkezdjek tenni ezekért. Tudom, és láttam már többször ügyfeleimen is, hogy a lépés, amit ma megtesznek, az teszi lehetővé számukra, hogy elérjék a következő állomást céljuk felé.

  • Azt akarod, hogy cégednek 2020 végére milliós bevétele legyen? Én azt mondom a legjobb, amit tehetsz, hogy elkezdesz rajta dolgozni, már MA!
  • Meg akarod találni életed párját, családot alapítani mielőtt 45 lennél? A legjobb, amit tehetsz, hogy társaságba jársz, ismerkedsz, elindítod magad még MA!
  • Le akarod futni a Maratont a következő évben? A legjobb, amit tehetsz, hogy felkelsz a kanapéról és elkezdesz edzeni lépésről lépésre, már MA!

A MA mindig a legjobb nap arra, hogy csinálj valami hasznosat.

A türelem talán erény, de a szerencse a bátraknak kedvez. Azok, akik megkeresik a szerencséjüket elég bátrak ahhoz, hogy a siker után eredjenek bármilyen messze is legyen és a szemüket sosem veszik le a célról.

Most, ma már olyan könnyű nagy célokat kitűzni magunknak, könnyű elképzelni az életet, amit igazán élni akarunk és nem is kell olyan igazán bátornak lenni ehhez. Látni fogod, hogy az igazi bátorság a mindennapok pillanatából jön, amikor szembenézel a lehetőséggel: megteszed azt az egy lépést azon az élet felé, amit élni akarsz, vagy ülsz és vársz, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek.

Itt az idő, hogy meghozd a magad döntését.

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Szólj hozzá!

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Csatlakozz Te is!
Csatlakozz több, mint 3000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!
Csatlakozz Te is!

Csatlakozz több, mint 10.000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ