Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Ne várj tovább!

Tedd fel a kezed, ha Te is olyan vagy, akinek ott motoszkál a fejében most is, hogy meg kellene csinálni azt a dolgot, de mégsem teszi.

Igazán meglepődnék, ha senki sem jelentkezne, mert úgy látom a halogatás mára a társadalom jelentős részénél mindennapossá vált.

A Legjobb Önmagad rendezvényen tudod mi volt a leggyakrabban elhangzott gátló tényező a felszólalók között? Igen, a halogatás! Legtöbben ezzel akartak leginkább leszámolni és érezték azt, hogy ez áll céljaik elérésének útjában.

Ne várj tovább! 1

Az emberek nagy része rengeteg energiát tölt el azzal, hogy jól átgondolják a dolgokat, aztán újra átgondolják, majd újra és újra, mielőtt az alábbi három dologból az egyik be nem következik:

  1. Végül összeszedi a bátorságát és megcsinálja a dolgot.
  2. Túlgondolja, felnagyítja, kiakad és megmagyarázza magának miért sem kell valójában elintézni az adott dolgot.
  3. Belefullad a folyamatba és kiszalad az időből.

Persze az is lehet, hogy  Te olyan ember vagy, aki könnyedén nekiáll és megcsinálja az összes feladatát a napjaiban. Le a kalappal előtted, mert akkor ezek szerint egy fókuszált és célorientált életet élsz! Azt azonban ne feledd, hogy mindig van hova fejlődni! Ha a halogatás számodra egy nem létező probléma, szinte csak a fantáziádra van bízva hova juthatsz el sikereid területén.

Mégis nagyobb a lehetősége annak, hogy Te is azok közé tartozol, aki állandóan meggyőzi magát arról, hogy az a sok dolog, vagy csak az az egy ’ráér’. Ha ezen változtatni sem szeretnél akkor sok szerencsét Neked, mert ezzel a hozzáállással nem lehet célokat elérni.

Ha Te folyton kifutsz az időből, és hagyod elveszni a lehetőséget arra, hogy tégy valamit, remélem ez egy ébresztő írás lesz Neked.

Gondolj arra a sok elhalasztott lehetőségre, amit amiatt vesztettél el, mert nem tudtál meghozni egy döntést. Idézd fel, hány meg hány ilyen alkalom volt az életedben. Fájdalmas rágondolni ezekre a helyzetekre? Meddig akarod még újra és újra teremteni ezt a fájdalmat? Most gondold el, milyen érzés lesz, ha egy dolgot, amit nemrég elhalasztottál, megcsinálod? Csak gondolj bele a pillanatba, és éld meg az örömöt, hogy megcsináltad!

A probléma a halogató emberek gondolkodásával, hogy azt hiszik van idejük. Én magam nagy tervező vagyok. Célokat állítok, meg van a vízióm hol szeretnék tartani egy év múlva. De nem is várok hosszú ideig, hogy elkezdjek tenni ezekért. Tudom, és láttam már többször ügyfeleimen is, hogy a lépés, amit ma megtesznek, az teszi lehetővé számukra, hogy elérjék a következő állomást céljuk felé.

  • Azt akarod, hogy cégednek 2020 végére milliós bevétele legyen? Én azt mondom a legjobb, amit tehetsz, hogy elkezdesz rajta dolgozni, már MA!
  • Meg akarod találni életed párját, családot alapítani mielőtt 45 lennél? A legjobb, amit tehetsz, hogy társaságba jársz, ismerkedsz, elindítod magad még MA!
  • Le akarod futni a Maratont a következő évben? A legjobb, amit tehetsz, hogy felkelsz a kanapéról és elkezdesz edzeni lépésről lépésre, már MA!

A MA mindig a legjobb nap arra, hogy csinálj valami hasznosat.

A türelem talán erény, de a szerencse a bátraknak kedvez. Azok, akik megkeresik a szerencséjüket elég bátrak ahhoz, hogy a siker után eredjenek bármilyen messze is legyen és a szemüket sosem veszik le a célról.

Most, ma már olyan könnyű nagy célokat kitűzni magunknak, könnyű elképzelni az életet, amit igazán élni akarunk és nem is kell olyan igazán bátornak lenni ehhez. Látni fogod, hogy az igazi bátorság a mindennapok pillanatából jön, amikor szembenézel a lehetőséggel: megteszed azt az egy lépést azon az élet felé, amit élni akarsz, vagy ülsz és vársz, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek.

Itt az idő, hogy meghozd a magad döntését.

Mit keressünk meg neked?

Szeretném olvasni a hírlevelet

Az adataid megadásával elolvastad és elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ