Koloszár Szonja

Kezdőlap » Koloszár Szonja

Koloszár Szonja

Koloszár Szonja vagyok, pszichológus. Számomra a pszichológia egy olyan eszköz, amely lehetőséget nyújt önmagunk, gondolaink, érzelmeink és viselkedésünk megismeréséhez, környezetünk, kapcsolataink megértéséhez, a világban való önazonos és boldog jelenléthez.

Tanulmányaimat az ELTE pszichológia szakán végeztem, majd kipróbáltam magam a klinikum területén, később közel 3 évig foglalkoztam szakemberkiválasztással. Jelenleg több, mint 3 éve dolgozom trénerként, fiataloknak tartok gazdasági edukációs és pályaorientációs, képesség és készségfejlesztő tréningeket inspiratív pedagógiai alapokon, az OTP Fáy András Alapítvány égisze alatt.
Munkámat az online segítségnyújtás egészíti ki; több, mint 8 éve végzek ezen a téren mentálhigiénés tanácsadást. Mindemellett pszichológiai tanácsadóként is dolgozom, amely során kulcsfontosságúnk tartom a segítségkérőim iránti őszinte elfogadást, empátiát és tiszteletet. Munkám során komplex integratív szemléletben dolgozom, a személyközpontú pszichológia eszközein kívül objektíven, külső szemlélőként figyelve, a megfelelő kérdésekkel segítem a kliensemet, hogy végül saját maguk találjanak rá problémáik megoldására. Megtiszteltetésnek érzem, hogy a segítői folyamat során kísérőjük lehetek önmaguk jobb megismerésében, valamint a nehézségeikkel való hatékonyabb megküzdés elsajátításában.
Úgy gondolom, hogy a pszichológia, amilyen fiatal, olyannyira szerteágazó tudományág; eszközeinek feltárása, és segítői minőségemhez való integrálása egy élethosszig tartó örömteli tanulási folyamat. Jelenleg a Magyar személyközpontú pszichoterápiás és tanácsadási egyesületnél folytatom a tanulmányaimat, ezen kívül érdekel még a kognitív-, és hipnoterápia is.
Bár napjainkban egyre nagyobb az igény az önismeretre, tapasztalatom alapján a hozzám fordulóknak gyakran nehézséget jelent érzelmeik azonosítása, azok szerepének megértése és kezelése, és viselkedésük szolgálatába állítása. Az általunk kínált tréning egy könnyen befogadható elméleti keretrendszeren alapul, amelynek elsajátítása, valamint a kölcsönös megosztáson és elfogadó légkörön alapuló csoportbeli jelenlét sokat segíthet abban, hogy résztvevők megértsék viselkedésük érzelmi és motivációs hátterét, közelebb kerüljenek önmagukhoz, és elinduljanak egy, a valódi céljaikat és kiteljesedésüket szolgáló tudatos úton.

Mit keressünk meg neked?

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ

Szeretném olvasni a hírlevelet

Az adataid megadásával elolvastad és elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email