Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Az élet nagy választásai

Mindennap döntések százait hozzuk meg, onnan kezdve, hogy mit eszünk reggelire, hogy áthajtunk-e, amikor sárgára vált a lámpa, odáig, hogy kit veszünk fel munkatársnak. Igazából szinte egyfolytában döntéseket hozunk. Ezek nagy részét “automata” módban tesszük, de ettől függetlenül ugyanúgy döntések, és ugyanúgy a mi saját döntéseink.

Na de mi a helyzet az élet NAGY döntéseivel? Milyen gyakran hozunk nagy döntéseket? Olyanokra gondolok, hogy:

  • Munkahely választása
  • Vállalkozás indítása
  • Otthonvásárlás
  • Párválasztás
  • Családalapítás
  • Válás

Érted, mire gondolok. Hányszor hozunk ilyen döntéseket? Ha azt gondolod, hogy mindegyiket csak egyszer, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem egyetlen döntés kérdése egy házasság, egy lakásvásárlás, vagy a gyerekvállalás.

Nem.

Ezeket a döntéseket nap, mint nap, újra és újra meg kell hoznunk. Ha nem így teszel, akkor könnyen úgy érezheted, hogy akaratodon kívül kerültél ebbe a helyzetbe, és egyre negatívabban fogsz hozzáállni. Itt kezdődik sokszor a felelősségáthárítás is. Minden nagy döntéseddel kapcsolatban lesz valami, ami nem a legideálisabban alakul. Mindig lesz valaki, aki felidegesít, leggyakrabban természetesen a másik feled. Vagy a kollégáid, az üzlettársaid? A gyerekeidről ne is beszéljünk! Tehát azok az emberek, akik a legközelebb állnak, vagy akikkel a legtöbb idődet töltöd. Tehát akiket Te választottál. Ők azok, akik a legtöbb örömöt hozzák az életedbe, ugyanakkor ők tudnak a legjobban felbosszantani vagy megbántani is?

Ezért fontos újra és újra tudatosan őket választani. És tudni, hogy miért választottad őket.

Válaszd a vállalkozásod, főleg a nehéz időkben. A siker a bukásokból származó tanulságokra fog épülni.

Válaszd a párodat, főleg, amikor nehéz vele. A nehézségeitek összetartozásotok alapját fogják erőstíteni.

Válaszd a gyerekeidet, főleg, amikor a falra mászol tőlük. Az iránymutatásod, az erőd és a feltétel nélküli szereteted fogja megalapozni a mély és őszinte kapcsolatotokat.

Válaszd a munkád, főleg, amikor épp a legjobban utálod. Az elszántságod, kitartásod és felelősségvállalasod megtanít, hogyan találd fel magad bármilyen élethelyzetben.

Válasz az életed, minden egyes nap és boldogabb leszel, mint valaha. Azt választani, ami már eleve a Tied, új nézőpontot fog adni. Miért választottad ezt? Mik az alternatívák? Miért ez a legjobb választás?

Mindez hozzá fog segíteni ahhoz, hogy valóban a sajátodnak érzed az életed. Segíteni fog abban is, hogy értékeld, amid van, és hogy jobban meg is tudd azt élni.

A Te életed, a Te választásod.

Mit keressünk meg neked?

Szeretném olvasni a hírlevelet

Az adataid megadásával elolvastad és elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ