Az élet nagy választásai

Mindennap döntések százait hozzuk meg, onnan kezdve, hogy mit eszünk reggelire, hogy áthajtunk-e, amikor sárgára vált a lámpa, odáig, hogy kit veszünk fel munkatársnak. Igazából szinte egyfolytában döntéseket hozunk. Ezek nagy részét “automata” módban tesszük, de ettől függetlenül ugyanúgy döntések, és ugyanúgy a mi saját döntéseink.

Na de mi a helyzet az élet NAGY döntéseivel? Milyen gyakran hozunk nagy döntéseket? Olyanokra gondolok, hogy:

  • Munkahely választása
  • Vállalkozás indítása
  • Otthonvásárlás
  • Párválasztás
  • Családalapítás
  • Válás

Érted, mire gondolok. Hányszor hozunk ilyen döntéseket? Ha azt gondolod, hogy mindegyiket csak egyszer, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem egyetlen döntés kérdése egy házasság, egy lakásvásárlás, vagy a gyerekvállalás.

Nem.

Ezeket a döntéseket nap, mint nap, újra és újra meg kell hoznunk. Ha nem így teszel, akkor könnyen úgy érezheted, hogy akaratodon kívül kerültél ebbe a helyzetbe, és egyre negatívabban fogsz hozzáállni. Itt kezdődik sokszor a felelősségáthárítás is. Minden nagy döntéseddel kapcsolatban lesz valami, ami nem a legideálisabban alakul. Mindig lesz valaki, aki felidegesít, leggyakrabban természetesen a másik feled. Vagy a kollégáid, az üzlettársaid? A gyerekeidről ne is beszéljünk! Tehát azok az emberek, akik a legközelebb állnak, vagy akikkel a legtöbb idődet töltöd. Tehát akiket Te választottál. Ők azok, akik a legtöbb örömöt hozzák az életedbe, ugyanakkor ők tudnak a legjobban felbosszantani vagy megbántani is?

Ezért fontos újra és újra tudatosan őket választani. És tudni, hogy miért választottad őket.

Válaszd a vállalkozásod, főleg a nehéz időkben. A siker a bukásokból származó tanulságokra fog épülni.

Válaszd a párodat, főleg, amikor nehéz vele. A nehézségeitek összetartozásotok alapját fogják erőstíteni.

Válaszd a gyerekeidet, főleg, amikor a falra mászol tőlük. Az iránymutatásod, az erőd és a feltétel nélküli szereteted fogja megalapozni a mély és őszinte kapcsolatotokat.

Válaszd a munkád, főleg, amikor épp a legjobban utálod. Az elszántságod, kitartásod és felelősségvállalasod megtanít, hogyan találd fel magad bármilyen élethelyzetben.

Válasz az életed, minden egyes nap és boldogabb leszel, mint valaha. Azt választani, ami már eleve a Tied, új nézőpontot fog adni. Miért választottad ezt? Mik az alternatívák? Miért ez a legjobb választás?

Mindez hozzá fog segíteni ahhoz, hogy valóban a sajátodnak érzed az életed. Segíteni fog abban is, hogy értékeld, amid van, és hogy jobban meg is tudd azt élni.

A Te életed, a Te választásod.

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Szólj hozzá!

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Csatlakozz Te is!
Csatlakozz több, mint 3000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!
Csatlakozz Te is!

Csatlakozz több, mint 10.000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ