5. nap – A Legjobb Önmagad felé

Köszöntelek a Nyári átalakulás: Utazás a legjobb önmagad felé levélsorozat 5. napján!

A mai videóban spoilerezek egy kicsit, méghozzá az Identity film kapcsán (mint negatív példa), ha gondolod, tekerd át ezt a részt. 😊

(Reni komment: beletegyük ezt a montatot? 😃 Ha igen, kiírom a tól-ig percet hozzá)

Ma szeretném kiegészíteni a már ismert Triád ábránkat.

Életed Modellje egy erőteljes eszköz annak megértéséhez, hogy miért gondolkozol, érzel, viselkedsz és cselekszel úgy, ahogy teszed. Szóval hogyan lehetséges az, hogy miközben van egy olyan modelled, amely alapvetően összetartja az életed, néha mégis úgy érzed, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj és minden apró darabokra esik szét? Ennek az oka a Triádodban keresendő. Ez az, ami meghatározza, hogy egy életeseményt hogyan értelmezel. A Triád testesíti meg mindennek az értelmét, ez fordítja és kommunikálja Neked életed történéseit. Ez az értelmezés pedig érzelmeket generál. Ezért az erő, hogy megváltoztasd az érzelmeid motorját, a Triádban rejlik. Ne feledd, azért hívjuk fordulópontnak a Triádot, mert itt dől el, hogy életed egyes eseményeit hogyan látod /érzékeled.

A cél nem csupán annyi, hogy tisztában legyünk a jelenlegi Triádunkkal, hanem, hogy megtanuljuk bármely pillanatban irányítani, és ezáltal befolyásolni a saját érzelmeinket. A leggyorsabb út a fájdalomtól az örömig az aktuális Triád megváltoztatása. Akármilyen helyzetben is találod magad, ha elég határozottan tudod megváltoztatni a Triádod, akkor átalakulsz. Te is, és a helyzet is!

Az ábra kapcsán már beszéltünk a fiziológiádról, azaz a fizikai tested fontosságáról. Nem mindegy, hogy mit eszel, mit iszol, hogyan mozogsz, egyáltalán mozogsz-e. Ezek mind hatással vannak az általános közérzetedre. Ezért, amíg az életed ezen területét nem teszed rendbe, addig nem lesz tartós változás, nincs is értelme tovább menni. Korábbi leveleimben adtam segítségül néhány tippet Neked, érdemes visszatérni hozzájuk.

Második lépésen beszéltünk az érzéseinkről. Hol van a fókuszod, azaz hova irányítod a figyelmed? Amire figyelsz, azt érezni is fogod, az elme pedig mindig ott jelenik meg, ahová figyelsz. Fontos felhívnom a figyelmed arra, hogy nagyon sokszor azzal „önszabotáljuk” magunkat, hogy nem vagyunk a jelenben, nem jó helyre fókuszálunk – amire éppen hatással lehetnénk, hanem szomorkodunk, esetleg dühösek vagyunk a múltunk miatt, vagy éppen a jövőbe kalandozunk, vagy már előre félünk attól.

Te arra figyelsz, amire van ráhatásod, ami a fejlődésedet és a hozzájárulást táplálja vagy arra irányítod a figyelmed, amit már nem tudsz megváltoztatni vagy amire még semmi ráhatásod sincs?  Ha arra figyelsz amit nem tudsz megváltozni vagy amire nem tudsz hatással lenni, örökké boldogtalan leszel.

Végül a Triád harmadik eleme a jelentés volt, azaz milyen jelentést adsz az adott történésnek. Ne feledd, hogy a Triád érzelmeket generál, amelyek cserébe értelmet adnak az élet eseményeinek és ez az az erő, amely meghatározza, hogy hogyan érezzük magunkat, tehát az életünk minőségét. Lehetsz boldog vagy szomorú, ez az értelmezésednek köszönhető. Így értelmeztél egy bizonyos eseményt, amely ezt az érzelmet váltotta ki belőled. Ha mérges vagy, vagy hálás, ez is az értelmezésed eredménye. Ha erővel telinek érzed magad, vagy erőtlennek, az is. Ezeknek a dolgoknak semmi köze a környezetedhez, Te egyedül döntesz róluk… és itt jött el az idő, hogy megosszak veled egy személyes történetet:

MINDÖSSZE 2 DOLOG MIATT CSELEKSZIK AZ EMBER, HOGY:

1. ELKERÜLJE A FÁJDALMAT

2. MEGÉLJE AZ ÖRÖMÖT

Reni ötletek: megnéztem a szükségleteimet és a legjobb módon elégítettem ki őket a káros szokások helyett (cigi, alkohol volt régen esetleg, amiről tudunk mesélni, mint káros szenvedély?) Ha volt ilyen, erről is lehetne írni: felhagytam az önsajnálattal, és elkezdem cselekedni, többé nem okoltam az édesapámat az életemért. Írhatsz arról is, hogy Neked mi volt az őrült nyolcas.

(Reni komment: Attila, majd erről beszéljünk, itt mesélsz az apukádról, hogy mi történt és, hogy te aztán 20 évvel később felelősséget vállaltál az életedért. Ha itt „robbantani akarunk egyet” és szerintem lehet, akkor ide kéne egy megindító levél tőled. 10:18-13:05 között akkor ebből lehetne egy videós fb poszt is, viszont én ezt kampányolnám a következőképp: utolsó utáni esély, ha kíváncsi vagy, hogy tudsz végre felelősséget vállalni az életedért, akkor feliratkozhatsz utólag a tanfolyamra. Mi már az 5. napnál tartunk, de ha feliratkozol, akkor kiküldjük neked még ma az első 4 levelet a mai 5. mellé és még utolérheted magad, ha változtatni szeretnél. Ezt lehet akár csak egy fb poszttal, levél kiküldése nélkül – hiszen ott már megígértük, hogy nem küldtünk több levelet, aki nem iratkozik fel. (lentebb begépeltem az előadásodból egy szöveget, azt is ki lehet egészíteni)

Attila a videóból: Minden egyes balszerencsémet, ami velem történt és aminek a javát én okoztam, azt felruháztam azzal a jelentéssel, hogy mert velem ez és azt történt. Ennyi a felelősségvállalásnak a kérése, meg a jelentésnek, hogy az, ami történt, mit jelent. Aztán rájöttem, hogy ez az egész azért történt velem, hogy én másokat tudjak megóvni ettől. Én megszerezzem azt a képességet, hogy észreveszem a másikat, megszerezzem, felépítsem azt az eszköztárat, hogy tudok hozzászólni, hogy ne érhesse őt olyan tragédia, amilyet engem ért, egyik szerepben sem. Sem apa, sem fia, sem lánya szerepben…

(Reni komment: Ebből a 3 sales levélből mindenképp merítenék: (ezeket küldted át Rad-től mailben):
Every business should be about these 3 things
I have something important to tell you.
The 3 Core Beliefs that you must have if you want to experience a breakthrough)

Ahhoz, hogy ne csak észrevegyük ezeket a folyamatokat, de be is programozzunk a válaszreakcióinkat, és így egy adott helyzetet erőt adó módon tudjuk megközelíteni, meg kell változtatnunk a jelenlegi önkorlátozó mintáinkat és új megközelítésre van szükség. HA KÉTELKEDSZ VALAMIBEN, VÁLLALD FEL ÖNMAGAD!

Ha felelősséget vállalsz mindazért, ami létrehozol, tehát az érzelmeidért is (amelyek meghatározzák az életed minőségét) akkor nem csak Te fogod jobban, őszintébben megélni az életet, de környezeteddel is meg fog változni a kapcsolatod. Ez utat adhat a konfliktusok valódi megoldásának, a szenvedélynek, szeretetnek, örömnek és kiteljesedésnek.

A továbbiakban szeretném kiegészíteni a háromszögünket, a Triádot ami segít abban, hogy érzelmileg mindig stabil tudj maradni.
Jövőkép nélkül nincs tovább. Ez döntés. Egyszer eljön az a pillanat, amikor számot kell adnod. Jövőkép nélkül nincs okod cselekedni, nincs okod, hogy változtass bármin is, ami nem jó az életedben. Nem elég a jelenlegi kényelem, mert meg fogod unni. Célok nélkül nem lehet egyszerűen élni!

Identitás: a hiedelemrendszerünk halvány szeglete, hogy mit gondolunk magunkról, hogy ki vagyok én. Ez mindenütt jelen lesz. Illeszkedem-e a jövőképpel, mennyire feszültségmentes az identitásom? Mennyire vagyok hiteles saját magamnak? Te bele tudsz nézni a tükörbe? Az, hogy kik vagyunk, csakis és kizárólag a mi kis saját hiedelemrendszerünk része.

(Reni komment: Ebbe kérnénk egy kis segítséget, én még valamit írnék az identitáshoz, mint gondolsz?)

Bárhol is tartunk jelenlegi életpályánkon, mennyi mindent értünk el eddig és mennyire vagyunk boldogok és elégedettek, mindig vannak és lesznek is olyan területek, amelyeken szeretnénk további fejlődést, javulást, előrelépést elérni és ez így van rendjén.

Fizikailag csúcsformában vagy, egészséges vagy és kirobbansz az energiától? Ha igen, akkor gratulálok! Mi a helyzet a pénzügyeiddel? Jó úton haladsz az anyagi függetlenség felé? Hogy állsz a kariereddel? Imádod a munkád, küldetésként kezeled, amit akkor is folytatnál, ha nem fizetnének érte, vagy inkább csak egy tevékenység, ami a megélhetésedet biztosítja?

Ahhoz, hogy ezt átgondold, hoztam nektek egy Életkerék feladatot, már biztos hallottál róla. Az Életkerék segítségével őszintén szembenézhetsz azzal, hogy állsz jelenleg életed egyes területein, mi az, amivel rendben vagy és mire kellene több figyelmet fordítanod. Ha egyes területeken tartós és jelentős az elmaradás, az egy ponton túl az egész életedet kibillenti az egyensúlyból, ezért kiemelkedően fontosnak tartom, hogy elvégezd ezt a feladatot. A videóban részletesen elmagyarázom Neked, hogyan tudod kitölteni a saját Életkereked.

Kérlek, válaszolj az alábbi kérdésekre:

  1. Jelenleg az életedben hányasra értékeled az életterületeidet? Töldsd ki a a csatolt Életkereket a jelenlegi állapotoddal. (Mindenképpen nézd végig a videót a kitöltés előtt!)
  2. Extra: Végezd el szabadon a HÁLA meditációt, ha van hozzá kedved.

Ha még nem tetted, gyere és csatlakozz a facebook közösségünkhöz, ahol bármikor felteheted a kérdéseidet és megoszthatod a kurzus során átélt élményeidet, tapasztalásaidat:

(Reni jegyzet: csatolmányok: A nyerő 5-ös ábrát betehetjük nekik vagy csak az életkereket?)

5. nap - A Legjobb Önmagad felé 5

Amennyiben még nem tetted, akkor pedig gyere, és csatlakozz a facebook közösségünkhöz, ahol bármikor felteheted a kérdéseidet és megoszthatod a kurzus során átélt élményeidet, tapasztalásaidat:

A következő alkalommal az Életkeréken dolgozunk, hogy olyanná váljon, amin örömmel gurulsz tovább.

Ragyogó napot Neked!

Találkozunk holnap!

Attila

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ