5 egyszerű tipp, hogy mindig (még Karácsonykor is) formában légy

Kitartóan haladsz a céljaid felé, egyre több mindent érsz el, amiről korábban csak álmodoztál, de közben úgy érzed magad, mint egy kifacsart citrom?

Ha minden szuperül halad, de a mindennapok nehezek, és ami egyedül életben tart és motivál, azok az elérendő célok, a következő nagy esemény, akkor figyelj! (Ha nem halad minden szuperül, akkor annál is jobban figyelj!) 

Fontos és hasznos dolog az ambíció és a tervezés, de ne felejtsük el, hogy csak MA élünk. A következő hét, hónap, év nem most van. Azt most nem tudjuk élvezni. Nem szabad megfeledkezni a kis dolgokról, amik nap mint nap körülvesznek minket! Ezeknek hatalmas hatása van arra, hogy hogy mennyire tudjuk élvezni az életet.

Ha a legalapvetőbb igényeinket nem elégítjük ki, akkor a nagy dolgok sem fognak annyi örömöt és elégtételt szerezni.

Itt most semmi, de semmi újdonságot nem fogok mondani. Ismered mindet, de mégis, vagy talán éppen ezért, érdemes átismételni, hátha veled is előfordul, hogy néha-néha megszeged.. (velem is)

Íme 5 tipp, hogy minden egyes nap jobban érezd magad a bőrödben:

1. Az vagy, amit megeszel

Bár sokan nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, a bevitt tápanyagoknak hatalmas szerepe van a hangulatra és a közérzetre. Ha túl sok cukrot fogyasztasz (főleg, ha iszod!), ingerlékeny leszel és hamar kimerülsz. Ha túl sokat eszel, elalszol ebéd után, arról nem is beszélve, hogy elhízol és csökken az önbizalmad. Ha túl drasztikus diétába kezdesz, fáradékony leszel… Ne sajnáld az időt és az energiát arra, hogy olyan étkezési szokásokat alakíts ki, amik egyensúlyba hoznak és amiktől jó erőben érzed magad.

Tipp: Nézz dokumentumfilmeket a témában, kísérletezz és bátran keress fel egy dietetikust is!

2. Igyál meg még egy liter vizet

Testünk nagy része víz. Ez a megújulásunk kulcsa. A legjobb módja szervezeted tisztán tartásának a sok-sok víz. Nem kávé, nem tea, főleg nem cukros üdítő, hanem egyszerű, tiszta víz. Ez segíteni fog a koncentrációban, erőt ad, és jobb közérzetet biztosít. 

Te mennyi vizet iszol egy nap? Ha 3 liternél kevesebbet, akkor adj hozzá egy litert a napi rutinhoz.

Tipp: Igyál plusz egy pohárral étkezés előtt és plusz egy pohárral utána. Ha megéhezel, vagy nassolni vágysz, igyál először egy pohár vizet. Tegyél egy üveget az íróasztalod mellé. Legyen nálad a kocsiban. Egyáltalán, mindig legyen kéznél egy nagy üveg.

3. Me time – Szánj időt magadra

Minden nap tegyél valamit csak magadért. Csak mert neked jólesik. Ajándékozd meg magad ezzel.

Fontos dolog koncentrálni a céljaidra, adni másoknak, de közben ne feledkezz magadról sem. Szánj magadra legalább egy kis időt minden nap. Lehet, hogy ez csak 10 perces séta, vagy egy nagy kád fürdővíz zárt ajtók mögött – bármi is legyen az, tedd meg magadért. Megérdemled, és a pozitív hatást rögtön érezni fogod.

Tipp: Minden reggel ébredés után/közben döntsd el, hogy ma mivel jutalmazod meg magad. Ezzel már kellemesen fog indulni a nap.

4. Rázd fel magad!

A testünk nem az ülésre van kitalálva. Akkor nem így néznénk ki 🙂

A mozgás alapvető szükséglet és sokat tud javítani az egészségünkön és az energiaszintünkön. Jobban fogunk tudni koncentrálni, pihenni, jobb lesz az anyagcserénk és úgy egyáltalán jobb formába hoz minket.

Ha nagyon elfoglaltak vagyunk, sokszor a testmozgás az, ami ezt megsínyli. Vagy talán soha nem is alakítottad ki a szokást, hogy rendszeresen mozogj…

Tipp: Keress egy olyan mozgásformát, ami minimum 15 perc, és amit minden nap, vagy maximum két naponta tudsz csinálni és ragaszkodj hozzá. Ez lehet egy egyszerű nyújtás gyakorlat is.. Még jobb, ha valakivel “szövetkezve” teszed ezt és együtt alakítotok ki egy célt, így húzzátok egymást, ha egyikőtök be akarna lustulni. 🙂 

5. Tanulj, fejlődj

Mindenki tanul valamit minden nap, ez igaz… de ha ritkán lépsz ki a napi rutinból, akkor hamar belefásulsz. Ne hagyd magad tespedni.

Tipp: Tudatosan tanulj és próbálj ki új dolgokat. Olvass új könyveket, tanulj magadról, kezdj új hobbit, ismerj meg új embereket.

Ha érdekel,  hogy hogyan hozhatod ki a maximumot az életedből, tarts velünk a A Legjobb Önmagad rendezvényre márciusban, vagy jelentkezz be személyes coaching-ra!

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Szólj hozzá!

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Csatlakozz Te is!
Csatlakozz több, mint 3000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!
Csatlakozz Te is!

Csatlakozz több, mint 10.000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ