4. nap – A Legjobb Önmagad felé

Köszöntelek a Nyári átalakulás: Utazás a legjobb önmagad felé levélsorozat 4. napján!

Büszke vagyok rád, hogy eddig eljutottál, nem könnyű napok álnak mögöttünk, de hidd el, ezek a felismerések a te javadat fogják szolgálni.

Amikor megtanulunk kilépni az őrült nyolcasból, akkor vagyunk igazán képesek változtatni az életünkön, változtatni a sorsunkon, változtatni a döntéseinken, hogy mostantól máshogy csináljuk. De vajon miért nem változtattunk eddig?

Mert féltünk változtatni. Mert megtanultuk, tápláltuk vele szükségleteinket mindazzal, ami ugyan minket nem szolgált, de a személyiségünket igen.

Minden ember életében a legnagyobb erő, a legtöbb energia arra megy el, hogy a saját identitását fenntartsa. Ahogyan definiálod magad, ahhoz ragaszkodsz. Amikor ezen hirtelen csorba esne, akkor mindent megteszel, hogy megmaradj annak, akinek gondolod magad és néha iszonyatosan nehéz a tükörbe belenézni…

Valami félelem mindig táplál bennünket, a kérdés az, hogy mire használjuk ezt a félelmet. Arra, hogy elvezettessünk saját utunkon, hogy segítsen nekünk abban, hogy önmagunkká váljunk vagy arra használjuk, hogy fenntartsunk egy hamis, erőszakosan felépített identitást, amit nem is mi csináltunk, hanem mások ránk pakoltak, kivetítettek ránk és definiáltunk magunkat: „nem vagyok elég jó, nem vagyok rá képes, soha nem leszek az…, félek attól, hogyha bármi történik…”

Három választásod van, hogy reagálsz a félelmekre, amit egy gyakorlati példán keresztül mutatok meg Neked a mai videóban! Bízom benne, hogy ezt egyszer majd együtt is kipróbálhatjuk valamilyen formában. Az utolsó levelemben ehhez adok majd egy tippet is, úgyhogy maradj velem! 😊

(Reni komment: Ez egy kis call to action lenne, a tűzőnjárásra)

Na de nézzük, mi is ez a három választás:

(Reni komment: A munkafüzetben ezt a szenvedés 3 lehetőség elé állít, így írtad, áthozhatjuk ide a félelemre? Szerintem nagyon passzolna)

1. Nem veszel róla tudomást, nem lépsz ki belőle. Helyette hibáztatsz eseményeket, másokat, önmagadat. Kérdem én, előrébb vitt már ez a választás valaha is Téged?

2. Megváltoztatod a körülményeket: ez már egy jobb verzió, de hozom a harmadikat:

3. Megváltoztatod az elvárásaidat és használod a már megtanultakat: megváltoztatod a fiziológiád, megváltoztatod a fókuszod, megváltoztatod a jelentést, amit adsz a történteknek.

Lehet, hogy most arra gondolsz, már megint erről beszélünk? De hidd el, pontosan ez a lényeg. Ha mindig a fejedbe lesz ez a három szó, amikor valamilyen negatív hatás ér – fiziológia, fókusz, jelentés – szinteket tudsz lépni az életedben.

Nézzük például az elutasítástól való félelmünket. Az elutasítás fáj. Ez elkerülhetetlen. Kockázatot vállalni pedig nem mindig kifizetődő. Van, hogy kitűzöl egy célt, de nem sikerül elérni. Munkát keresel, vagy párt, és elutasítanak. Ezek a kudarcok az élet részei – de ha emiatt félni kezdesz az elutasítástól, az előbb vagy utóbb az álmaid feladásához vezethet.

Mindenki máshogy tolerálja a kockázatot. De teljesen kockázatkerülő életet nem érdemes élni. Bár a kockázatvállalás esetenként bukáshoz vezethet – ugyanígy juttathat hatalmas sikerhez, örömhöz vagy beteljesüléshez azáltal, hogy megtalálod az életed értelmét. Megéri ezért megtanulni, hogyan lépj túl a félelmeiden.. Mindezt egy olyan újdonsült önbizalommal, ami megváltoztatja az életed. Tedd meg az első lépést, hogy legyőzd az elutasítástól való félelmedet!

Hozok rá egy konkrét példát is: Nem sikerült egy állásinterjú. Választhatod azt, hogy megiszol egy-két doboz sört, telezabálod magad, leülsz a tévé elé és elkezded sajnálni magad és persze nem adsz be több pályázatot, maradsz a régi munkahelyeden, amit utálsz, mert már annyira félsz a visszautasítástól, az elutasítástól. De választhatod azt, hogy azt mondod, oké, ez azért nem sikerült, mert ez az állás nem nekem való, jön majd egy jobb (hozzáteszem, bár ez már egy magasabb szint: elgondolkozol, hogy mit csináltál esetleg te rosszul, mit nem tettél meg a cél érdekében), aztán felveszed a boksz kesztyűd, akár le is tusolhatsz egy hideg zuhannyal, kimész egyet sétálni a szabadba (azaz megváltoztatod a fiziológiád), majd elkezdesz további állást keresni és hiszel benne, hogy sikerülni fog (azaz pozitív dologra irányítod a fókuszod és átkeretezed az egészet). Rájössz, hogy még nem tanultad meg például azt a képességet ami kell egy ilyen típusú álláshoz, vagy csupán csak azt történt, hogy nem hittél még eléggé magamba vagy csak egyszerűen nem volt Neked való az az állás. Teljesen mindegy, tanultál valamit belőle és azt táplálod magadban, hogy a következő interjú sikerülni fog (ezzel más jelentést adtál a dolgoknak.)

Most tudom, mire gondolhatsz, oké, de ez nem mindig ilyen egyszerű. És így is van, rengeteg korlátozó hiedelmünk van, a múlt megtapasztalásai, gyerekkori neveltétésünk, belénk rögződött minták szerint, a következő levelemben hozom erre is a megoldást, tarts velem és addig készítsd el a mai házi feladatot.

Kérlek, válaszolj az alábbi kérdésekre:

  1. Mi a Te legnagyobb félelmed?
  2. A múltban milyen előnyeid származtak ebből a félelemből?
  3. Miért akarsz most megszabadulni ettől a félelemtől?
  4. Extra: Végezd el szabadon a HÁLA meditációt, ha van hozzá kedved.
4. nap - A Legjobb Önmagad felé 5

Amennyiben még nem tetted, akkor pedig gyere, és csatlakozz a facebook közösségünkhöz, ahol bármikor felteheted a kérdéseidet és megoszthatod a kurzus során átélt élményeidet, tapasztalásaidat:

 

 

Ragyogó napot Neked!

Találkozunk holnap!

Attila

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ