Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

3+1 szó, amit azonnal felejts el!?

Mint tudjuk, a szavaink érzelmeket váltanak ki, érzelmeink pedig meghatározzák az életminőségünket és a döntéseinket. Máshogy megfogalmazva a szavakkal hozzuk létre a saját valóságunkat, amiben élünk.

Hatalmas teremtő erejük van a szavainknak!

Szavainkkal felszabadíthatjuk, vagy börtönbe zárhatjuk magunkat. Felemelhetjük, vagy porba tiporhatjuk magunkat. Boldoggá vagy kétségbeesetté válhatunk általuk.

És nem csak a kimondott vagy leírt, de a gondolatban elhangzott szavak is képesek minderre. Figyelj oda néha, hogy miket mondasz saját magadnak! Hogyan biztatod, vagy húzod le magad?

Aki egy kicsit is foglalkozott valaha önfejlesztéssel, az tudja, hogy az életben az egyetlen biztos dolog a változás. Az idő telik, az élet megy tovább, attól teljesen függetlenül, hogy Te készen állsz rá vagy sem. Attól függetlenül, hogy Te elértél-e oda, ahova akartál, megtetted-e, amire vágytál, vagy sem.

A szavaid pedig valósággá válnak, ha akarod, ha nem. Szóval, ha jót akarsz magadnak, azt javaslom, hogy a következő 5 szót töröld ki a szótáradból:

1. Megpróbálom…

Persze jobb valamit megpróbálni, mint el sem kezdeni, de a próbálni szóban az is benne van, hogy a végén valószínűleg nem csinálod meg. Figyeld meg, hogy milyen helyzetekben használod ezt a szót. Ha megtalálod, mondd el újra ugyanazt a mondatot a próbálni ige nélkül. Ahelyett, hogy „megpróbálom elintézni”, mondd azt, hogy „elintézem”. Ahelyett, hogy „megpróbálom megcsinálni, mondd azt, hogy „megcsinálom”! Ezáltal lecsökkented a visszalépés lehetőségét és, nem tudsz a hátsó ajtón kisomfordálni, az elérendő cél elkerülhetetlen lesz! 🙂

2. Kéne…

„Fel kéne hívnom”, „fizetésemelést kéne kérnem”… ez felér egy egyenes tagadással. Meg kellene tennem, de nem teszem. Emellett rendkívül negatív töltetű is, mert benne van egy kötelesség, egy külső kényszer, aminek nem tudunk megfelelni. Nem azt mondom, hogy „kell”, hanem, hogy „kéne”, ha egyszer képes lennék rá. Gyorsan felejtsd el ezt a szót! Töröl, töröl!

3. Remélem…

Ez egy kétlövetű fegyver. Habár pozitív töltetűnek tűnik, van benne egy nagyon erős tehetetlenség. Azt sugallja, hogy abszolút semmi irányításom nincs a helyzet felett és csak kétségbeesve várom, hogy valahogy jobb legyen. Nem szokott működni.

Ha egy helyzet nem jó, vagy javítsd ki, vagy ha nem tudod, akkor változtass a hozzáállásodon. A reménykedéssel nem sokra mész. Vedd sorra a lehetőségeket, és hogy mit fogsz tenni, ha bekövetkeznek. Így nem kell reménykedned, hogy valami csodával határos módon majd minden pont úgy alakul, ahogy Neked a legjobban megfelel.

+1. Nem tudom…

Nem tudom megcsinálni, nem tudom elérni, stb… Biztos Te is hallottad már, hogy “Akár azt mondod, hogy meg tudsz tenni valamit, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz”. Ha azt mondod, hogy nem vagy képes valamit megtenni, egyszerűen nem fogod megtenni és kész, de nem azért, mert nem vagy rá képes, hanem azért, mert így döntöttél.

Töröld ki ezt pár szót a szótáradból és figyeld meg, ahogy megváltozik a hozzáállásod! Ha van kedved, megoszthatod az élményeidet itt, kommentben.

Ha pedig többet szeretnél megtudni arról, hogy hogyan vedd a kezedbe életed irányítását, gyere el A Legjobb Önmagad rendezvényre március harmadik hétvégéjén!

Mit keressünk meg neked?

Szeretném olvasni a hírlevelet

Az adataid megadásával elolvastad és elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ