3+1 különbség a győztesek és vesztesek között

Van valami különleges dolog a győztesekben. Mindannyian át tudjuk érezni, milyen győztesnek lenni, és szeretjük magunkat is közéjük sorolni. Mert ugye a túloldalon a vesztesek állnak.. És ahogy ezt olvasod, Te is vállon veregetheted a benned élő győztest, hiszen ismersz annyi lúzert, így akkor mi más lehetnél, mint győztes? 

Biztos vagy benne? Ki mondja meg, hogy nem csak egy álcázott lúzer vagy-e?

Senki. Sem a barátaid, sem életed párja, szüleid meg főleg nem, mert ők mind függnek Tőled egy bizonyos szinten..

De ne aggódj, segítek. Igazából nem is olyan bonyolult.

Kezdésnek 3+1 téma, amit akár mélyen át is érezhetsz:

1. Mivel töltöd az idődet?

Mindenkinek ugyanannyi órából áll egy napja, de vannak emberek, akiknek mégis több fér bele, és van akinek kevesebb. Miért? Egész egyszerűen azért, mert nem hülyeségekkel töltik. Nagy különbség a győztesek és vesztesek között. Reggel, a metrón rögtön ki tudod szűrni: a vesztesek ócska magazinokat olvasnak, vagy mások életében vájkálnak a Facebook-on. A győztesek nagy gondolkodók és úttörő zsenik könyveit olvassák, TED videókat néznek, vagy épp programozni tanulnak.

Kocka stréberek, gondolhatod magadban. Ha tényleg ez jutott eszedbe, akkor gyorsan gyakorolj egy kis önreflexiót, szállj ki az iskolapadból és nőj fel, vagy örökre ugyanaz a vesztes gyerek maradsz.

Nem arról van szó, hogy a győztesek soha nem pihennek, vagy nem kapcsolódnak ki. Megteszik, de olyan módon, ami gazdagabbá teszi az életüket. Általánosságban a győztesek olyan dolgokkal töltik az idejüket, amik előreviszik őket az életben. Folyamatosan fejlődnek és haladnak előre. Állandóan új dolgokat tanulnak, ennek köszönhetően pedig egyre érdekesebbnek és élvezetesebbnek látják a világot. Hálásak. A vesztesek ezzel szemben úgy érzik, hogy nekik joguk van dolgokhoz, megérdemlik őket, attól függetlenül, hogy tettek-e érte valamit vagy sem. Csak mert léteznek. Mondanom sem kell, hogy ez nem feltétlenül segít az előrejutásban.

2. Ki a példaképed?

Mivel a vesztesek sok időt töltenek bulvár magazinok olvasásával és TV nézéssel, vagy nincs példaképük, vagy ezekben a tartalmakban találják meg őket. Amikor vesztesek találkoznak, más embereket beszélnek ki és a Facebookot pörgetik.

Egy nyertes viszont tudja, hogy mennyire fontosak a példaképek, és mennyire meghatározzák, hogy merre tartanak az életben. Azt is tudják, hogy a körülöttük lévő emberek is nagy hatással vannak az életükre. Ezért inspiráló emberekkel veszik körbe magukat, akikre felnéznek és akiktől tanulhatnak. Azt is tudják, hogy az internetnek köszönhetően határtalan tartalomhoz juthatnak olyan emberektől is, akikkel személyesen nem tudnának találkozni.

3. Ki felelős az életedért?

Azt hiszem ez a legfontosabb pont.

Figyeld meg az emberek kommunikációját. Először is azt, hogy hogyan használják a DE szót.

Például :

  • Nagyon jó vagyok a szakterületemen, képzett is vagyok, de nincs elég nyitott munkakör az én szintemen.
  • Összejöhetne ez a vállalkozás, van benne fantázia, de túl nagy a konkurencia és egyébként is rossz a gazdasági helyzet.
  • Elmennék edzeni, de a macskám beteg, nagy szüksége van rám. (Mi van?!)

Igen, így beszél egy lúzer. Kifogások és a felelősség áthárítása. Érdekes módon, ha valami nem jön össze, az soha nem az ő hibájuk, hanem a környezetüké. Kézenfekvő természetességgel legtöbbször a házastárs vagy a szüleik hibája.

A győztesek máshogy használják a DE szót.

  • Nem könnyű dolog a munkakeresés, de elhatároztam, hogy a legjobbat a hozom ki a dologból, sok érdekes nyitott munkakör van.
  • Sok vállalkozás hamar becsődöl, de hiszek benne, hogy az enyém össze fog jönni.
  • Fáradt vagyok, de elmegyek edzeni, mert tudom, hogy ettől jobban fogom magam érezni.

A győztes nem keres kifogásokat, és felelősöket, egyszerűen azt teszi, amiről tudja, hogy hosszú távon eredményhez tud jutni vele, hogy mind neki, mind szeretteinek jót fog hozni amivel foglalkozik.

+1. Sajnos még egy dolgot hozzá kell tennem

A vesztes azzal dédelgeti magát, hogy csak ő győzhet és emiatt hajlamos másokat semmibe venni, széles mosoly mellett olcsó eszközként használni, sőt alkalom adtán eltiporni, csak hogy ő előre juthasson. 

A győztes tudja, hogy a világtól azt kapja vissza, amit beletesz. Ő felemel másokat, akik ezt viszonozzák, így mindenki nyer!

Ha tetszett a cikk és szeretnéd jobban elmélyülni benne , gyere el A Legjobb Önmagad rendezvényre március végén. Katt ide!

Megosztom:
Gilányi Attila
A kiteljesedés megszállottja vagyok. Sok évvel ezelőtt a saját életemre kerestem a megoldást, ma már azon dolgozom, hogy másokat is hozzásegíthessek ahhoz, hogy életük minden pillanata örömteli legyen.

Szólj hozzá!

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Csatlakozz Te is!
Csatlakozz több, mint 3000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!
Csatlakozz Te is!

Csatlakozz több, mint 10.000 VIP taghoz, hogy heti frissítéseket és különleges ajánlatokat kaphass!

Ez a weboldal a böngészési élmény tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárulsz ezek használatához. További információ